Sollicitatieprocedure

Tijdens de sollicitatieprocedure van het Rijks I-Traineeship kijken wij naar je kwaliteiten en je motivatie om bij de Rijksoverheid te werken. Ook kijken we of je het in je hebt om als I-Trainee aan de slag te gaan binnen de Rijksoverheid.

Voor een soepel en vlotte sollicitatieprocedure, doorloop je een aantal stappen.

1. CV-check

29 mei - 14 juni 2019

We starten met de cv-selectie als de sollicitatieperiode nog open is. We bekijken je cv en motivatie uitvoerig.

2. Cognitieve test

14 juni - 19 juni 2019

Als je door de selectie komt, nodigen we je uit voor een cognitieve test. De cognitieve test toetst jouw denkniveau. Deze test maak je, binnen 5 dagen nadat je de uitnodiging hebt gekregen, thuis online. Let erop dat deze uitnodiging niet in je spambox terecht komt.

3. Persoonlijkheidsanalyse

20 juni - 23 juni 2019

Slaag je voor de cognitieve test, dan volgt een persoonlijkheidsanalyse. Ook deze test maak je zelf online. Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de selectiegesprekken die plaatsvinden op 1, 2 en 3 juli 2019.

4. Selectiegesprekken

1 juli - 3 juli 2019

De selectiegesprekken vinden plaats op 1 en 2 juli, met een eventuele uitloop naar 3 juli 2019. Hier wordt niet van afgeweken en we verwachten dan ook dat je beschikbaar bent.

De selectiegesprekken bestaan uit twee rondes en deze vinden plaats op dezelfde dag. Het kan zijn dat je voor de selectiegesprekken op locatie een hertest uitvoert van de cognitieve test. Dit gebeurt steekproefsgewijs.

Op de dag van je selectiegesprekken heb je 2 gesprekken:

  • Eerste gesprek is met een van onze recruiters. We vragen je naar je motivatie om Rijks I-Trainee te worden en waarom jij voor de Rijksoverheid wilt werken. De recruiter beoordeelt of jij geschikt bent voor het Rijks I-Traineeship. Wanneer je je eerste gesprek succesvol doorloopt, volgt aansluitend je tweede en tevens laatste gesprek;
  • Tijdens deze tweede gespreksronde spreek je met personen die werkzaam zijn binnen de Rijksoverheid. In deze ronde toetsen zij of jij geschikt bent om bij de Rijksoverheid aan de slag te gaan en beoordelen zij jouw kennis, kunde en affiniteit met ICT en/of Cyber.

5. Matching

5 juli - 19 juli 2019

Heb je alle stappen succesvol doorlopen, dan gaan we op zoek naar een geschikte eerste werkplek voor jou binnen de Rijksoverheid. Hiervoor zal er nog een gesprek plaatsvinden tussen jou en de opdrachtgever van je eerste werkplek. Als er een match is tussen jou en je eerste opdracht, ben jij officieel Rijks I-Trainee. Jouw I-carrière kan beginnen!

Mocht de keuze niet op jou zijn gevallen, dan houden we je graag in beeld voor andere I-functies bij de Rijksoverheid. Als jij dat wilt natuurlijk; geef dit dan aan bij je sollicitatie.