Sollicitatieprocedure

Tijdens de sollicitatieprocedure van het Rijks I-Traineeship kijken wij naar je kwaliteiten en je motivatie om bij de Rijksoverheid te werken. Ook kijken we of je het in je hebt om als I-Trainee aan de slag te gaan binnen de Rijksoverheid.

Solliciteren kan van 25 maart t/m 5 mei 2019. Voor een soepel en vlotte sollicitatieprocedure, doorloop je een aantal stappen.

1. CV-check

25 maart - 10 mei 2019

We starten met een cv-selectie als de sollicitatieperiode nog open is. We bekijken je cv en motivatie uitvoerig.

2. Cognitieve test

22 april - 10 mei 2019

Als je door de selectie komt, nodigen we je uit voor een cognitieve test. De cognitieve test jouw denkniveau. Deze kun je thuis online doen.

3. Persoonlijkheidsanalyse en eerste gespreksronde

29 april - 17 mei 2019

Slaag je voor de cognitieve test, dan volgt een persoonlijkheidsanalyse. Ook deze test kun je zelf online doen. Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor gespreksronde 1. Voordat het gesprek plaatsvindt in gesprekronde 1, voer je een korte hertest uit van de cognitieve test. Hierna ga je in gesprek met een van onze recruiters. We vragen je naar je motivatie om Rijks I-Trainee te worden en waarom jij voor de Rijksoverheid wilt werken. De recruiter beoordeelt of jij geschikt bent voor het Rijks I-Traineeship.

4. Tweede gespreksronde

27 mei - 7 juni 2019

Wanneer je de eerste gespreksronde succesvol hebt doorlopen, volgt de laatste gespreksronde. Tijdens deze tweede gespreksronde spreek je met verschillende personen vanuit de Rijksoverheid. In deze ronde toetsen zij of jij geschikt bent om bij de Rijksoverheid aan de slag te gaan en beoordelen zij jouw kennis, kunde en affiniteit met ICT, Data of Cyber.

5. Matching

17 juni - 28 juni 2019

Heb je alle stappen succesvol doorlopen, dan gaan we op zoek naar een geschikte eerste werkplek voor jou binnen de Rijksoverheid. Als er een match is tussen jou en je eerste opdracht, ben jij officieel Rijks I-Trainee. Jouw I-carrière kan beginnen!

Mocht de keuze niet op jou zijn gevallen, dan houden we je graag in beeld voor andere I-functies bij de Rijksoverheid. Als jij dat wilt natuurlijk; geef dit aan bij je sollicitatie.